Ja nie wiem jak to robicie, że przy kupnie nowego auta płacicie za montaż dodatkowych rzeczy :?: :shock:
Ile może kosztować montaż radia w ASO?
Zwiń
X
-
Chcesz zasugerować, że ci, którzy dopłacili np. 50 złotych za montaż radia, albo 20 złotych za chlapacze, to bambaryły, bo nie umieją się targować?Zamieszczone przez pantolJa nie wiem jak to robicie, że przy kupnie nowego auta płacicie za montaż dodatkowych rzeczy :?: :shock:
To ja tobie zasugeruję coś zupełnie w drugą stronę:
Skoro ty za nic dodatkowego nie płacisz odbierając nowy samochód, to znaczy że nie wynegocjowałeś najniższej możliwej ceny, i to co masz (wydaje ci się) za darmo, to już opłaciłeś w cenie auta.
Zmartwię cię jeszcze bardziej: może nawet jeszcze coś by ci dołożyli za darmo, tylko o to nie zapytałeś, a już dawno zapłaciłeś w cenie samochodu. Czyli przepłaciłeś.
Komentarz
-
-
rozumiem, że to już po uzgodnieniu ceny ktoś przypomniał sobie o jakichś pierdołach typu chlapakiZamieszczone przez pantolJa nie wiem jak to robicie, że przy kupnie nowego auta płacicie za montaż dodatkowych rzeczy :?: :shock:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Tak bywa najczęsciej. Ja na ten przykład:Zamieszczone przez szkodarozumiem, że to już po uzgodnieniu ceny ktoś przypomniał sobie o jakichś pierdołach typu chlapaki
Uzgodniłem cenę, a na miejscu przypomniało mi się właśnie o chlapaczach.
Miał być komplet z montażem za chyba 130, dostałem rabat do 90pln.
I to nic wstydliwego zapłacić za coś domawianego na miejscu - a taki wydźwięk właśnie (jakby opłata jakaś ujmą na honorze była) ma wypowiedź pantola.
Komentarz
-
-
Ech .... no dobra dla mnie EOT bo widze, że kolega się strasznie uraził i juz nawet wie w jaki sposób kupiłem i ile zapłaciłem za auto ...Zamieszczone przez satootI to nic wstydliwego zapłacić za coś domawianego na miejscu - a taki wydźwięk właśnie (jakby opłata jakaś ujmą na honorze była) ma wypowiedź pantola.Jarek "Vinci"
Komentarz
-
-
...logicznym jest że po auto nie idzie się do sklepu jak po bułki. Zazwyczaj uzgodnienia finansowe i inne formalności pomijając kwestię oczekiwania na dany model chwile trwają i jest czas na dozbrojenie auta w dodatki te wynegocjowane jak i te dokupione później. Zazwyczaj dodatki montuje serwis przygotowując auto i robiąc przegląd "0" a nie sprzedawca auta zwłaszcza w momencie gdy już wydaje auto i czasem zwyczajnie fizycznie nie ma możliwości żeby auto cofnąć do serwisu na montaż dodatków bo np. ma wszystkie stanowiska zajęte. Ja też pomyślałem sobie o chlapaczach za późno i jak poszedłem odebrać zapłacone i zarejestrowane auto to pozycja negocjacyjna była żadna i nawet montaż na miejscu dokupionych chlapaczy nie byłby możliwy "od ręki". Z drugiej strony patrząc to te chlapacze kupiłem u dilera oryginalne poprzez allegro za 70 a zamontowałem sam bo to banalna sprawa. Jest to tez jakaś nauczka, że jak się zamawia auto to trzeba się przygotować i zaakceptować fakt, że jak się zamówiło i zapłaciło to nie oczekujmy, że ot tak coś nam ktoś jeszcze dołoży kiedy zaczniemy marudzić.
Komentarz
-
Komentarz